22.10.07

Hiekkalaatikko Huttulassa


Eilinen päivä kului joutuisasti Joutsassa. Pääsimme vihdoin testaamaan näytelmän toimivuutta huoltoaseman kahvilatilaan ja se toimi! Hurjaa miten teatterin saa rakennettua melkein mihin vaan ja miten tila muuntuu meidän mieltämäksemme teatteriksi. Kyllä siinä jonkun verran tarvitsee kekseliäisyyttä ja lihasvoimaa, mutta on se sen arvoista!

Aikaisemmat esitykset Huttulassa ovat olleet salin puolella, mutta nyt halusimme intiiminpää tunnelmaa ja siirryimme kahvilan puolelle talon etuosaan. Ratkaisu oli hyvä, koska saimme vallattua koko alueen itsellemme ja ihmiset ohjattiin salin puolelle ruokailemaan ja kahvittelemaan. Me saimme myös hauskat äänitehosteet, kun pelikoneet ovat suoraan näyttämön takana. Eilisiin harjoituksiin lisäpotkua tulikin rutkasti, kun piti taistella kiinnostavuudesta tuplausäänen kanssa! Ihmiset olivat kuulemma kiinnostuneina kyselleet, että mitä sermien takana tapahtuu, kun sieltä välillä kuului kovaäänisiä huudahduksia. Mm. lause "meille tulee vauva!" oli herättänyt hilpeyttä.

Totomiehet, jotka ovat viimeiset 10 vuotta (nyt ehkä liiottelen) seuranneet raveja kahvilan puolella, olivat hiukan hämillään kun teatteri valloitti heidän urheiluareenansa. Heille oli järjestetty totopaikka toiseen tilaan, mutta tottumus oli kovassa. Mies jos toinenkin kävi tiukasti pyörimässä lavasteissa ja etsi kuumeisesti muita totoajia...

Meillä on tänään kenraaliharjoitus, jota lukiolaisluokka tulee katsomaan. Jännittää mitä he näytelmästä sanovat ja miten ottavat jutun vastaan. Ensi-iltakin häämöttää perjantailla.

Ei kommentteja: