28.9.09

Konekoulutusta Tupaswillassa

Keräsimme eilen auton täyteen (4 ihmistä ja 2 koiraa) innokkaita teatterikonelaisia ja suuntasimme Laukaan Tupaswilaan. Olimme tienanneet Minnan kanssa Laulukoneen keikalla itsellemme virkistyspäivän siellä. Päätimme virkistäytyä elokuvaa tekemällä ja meitä tuli ystävällisesti auttamaan Esselin Toni, joka on alan ammattilainen.

Ensimmäisessä konekoulutuksessa noin vuosi sitten aiheena oli näyttämöväkivalta, jota Aaro veti meille ja aihe jäi kiehtomaan. Halusimme syventää ajatuksia väkivallasta ja ideoinnin tuloksena syntyi mielenkiintoinen tarina. Se kertoo perheyrityksestä Osuuskunta Törhösen perikunta, josta tehdään dokumenttia. Törhöset ovat saaneet EU-tuen hankkeelle, jossa ihmiset saavat tulla väkivaltaleirille kohtaamaan omat pelkonsa. He pääsevät kokemaan väkivaltatilanteita, jotta niitä ei tarvitse enää pelätä. Törhöset haluavat auttaa ihmisiä! Kun jossain vaiheessa materiaali saadaan leikattua kasaan pääsette tutustumaan Törhösiin paremmin.

Tuli aika sekopäinen olo, kun juoksimme suolampea ympäri ja mietimme erilaisia väkivaltatilanteita, joita ei haluaisi kohdata. Mutta hauskaa oli ja mieli tavallaan virkistyi...

Ei kommentteja: