21.1.10

Rimakauhua näppäimistöllä

Kirjoitan Kansalaisopiston teatteriryhmälle näytelmää, jonka työnimenä ainakin on Zoovuoren linja. Tarina sijoittuu Jyväskylään vuonna 2020, jossa juuri mikään ei ole muuttunut. Laajavuoreen on matkailuvetonaulaksi perustettu eläintarha ja bussi 25 on nimetti Zoovuoren linjaksi. Vuoden 2020 alusta on tullut ravintoloihin uusi anniskelulaki, että alkoholia ei saa anniskella, ellei kulttuuria tarjoilla kahden tunnin välein 15 minuuttia. Tässä muutamia ideoita tulevasta jutusta.

Kirjoittaminen lähti hyvin käyntiin ja se tuntui helpolta. Ensimmäiset 9 sivua tuli ihan tosta vaan. Eilen jatkoin kirjoittamista, mutta siihen ryhtyminen oli takkuista. Keksin sata asiaa ennen kirjoittamaan ryhtymistä ja kun lopulta ryhdyin, sain vaivoin puolitoista sivua kirjoitettua. Nyt tätäkin kirjoittaessani tiedän, että minun pitäisi tehdä jotain ihan muuta...

1 kommentti:

marju kirjoitti...

Joku kirjailija on kertonut, että hän varaa kirjaa varten aina , olihan se, 6 kk. Kolme ensimmäistä, alkukesä, kuluu ikkunoita pestessä, komeroita siivotessa, mattoja pestessä , usein hän ehtii säilöä mansikat ja vaapukatkin. Kuukausi menee sitten miettiessä, mitähän vielä pitäisi tehdä. Kirja syntyy kahdessa kuukaudessa.