20.3.08

Säveltaidetta Halssilassa

Oma lähikirjasto sai tänään tuta millaista on kun mr. Moderato ja madam Ambitus saapuvat esiintymään. Yleisön joukossa oli tuttuja naamoja jo harjoitusesitysten ajalta kun kadonnutta laulua treenattiin teatterikoneen kotiteatterissa. Alku-aamu-yleisölle veivattiin bluesia pupusta ja munasta. Kakkos-yleisölle esitettiin suomalaista kansanlaulua koivusta.

Itselleni tämä on mainiota harjaantumista Aaronmeidenin keikkoihin, jotka ovat kaupunginteatterilla huhtikuussa kolmena aamuna. Niissä esityksissä on kyllä laulut valmiina ja nuotit mielessä, mutta ylipäätään päästä kontaktiin lapsiyleisön kanssa on tärkeää, ettei ihan kylmiltään joudu tuon omalaatuisen yleisöryhmän ääreen esiintymään.

Lastenkulttuuriin painottuu nyt jotenkin kummasti monet jutut. On kadonneet laulut ja aaronmeidenit ja kuka pelkää noitia tulossa ensi-"iltaan" huhtikuussa ja pönttöjuttu joutsan joutopäivillä ja sitten vielä aaronmeidenin ja jujupoksin joutopäiväkeikka. Aika aikansa kutakin ja kaikelle on aikansa. Tämän aika on näköjään (ainakin) nyt!

Ei kommentteja: