9.10.10

Nuorisovaltuusto

Jyväskylän nuorisovaltuusto tilasi meiltä forum-esityksen kokouskäytänteistä. (Tai käytännöistä en ole ihan varma. Kummalliselta kuulostaa tuo sana käytänteet, mutta voihan se silti olla sana siinä missä muutkin.)

Kaksi tuntia meille annettiin ohjelma-aikaa ja toiseksi aiheeksi toivottiin vielä harjoitusta tilanteisiin, joissa saa edustaa valtuustoa tai muuta taustaorganisaatiota päättäjien edessä.
Uusilla Nuorisovaltuustolaisilla oli kurssiviikonloppu Vesangassa. Hyvä meininki oli. Keskustelua syntyi ja ajatuksia tuntui heräävän.

Kirjoitimme ja harjoittelimme pienen koulun oppilaskunnan kokouksen, joka ei toimi. Pienen koulun siksi, että näyttelijämäärästä johtuen oppilaita tämän koulun oppilaskunnassa oli vain neljä. Ja heistäkin yksi poissa paikalta.
Forum-teatterin keinoin yleisö pääsi korvaamaan kokouksen puheenjohtajaa ja vaikuttamaan sitä kautta kokouksen kulkuun. Nykyiset nuorisovaltuustolaiset saivatkin otteillaan kokouksen toimimaan huomattavsti paremmin kuin Sinatranposken kasiluokkalaiset.
Koulun nimeksi tuli Sinatranposken yläaste, koska kun itse olin kasilla Imatrankosken yläasteella me esitimme siellä näytelmän joka sijoittui Sinatranposken yläasteelle. Silloin olin rehtori Vuotila. Nyt olen siis esittänyt Sinatranposken rehtoria, sekä kahta eri oppilasta. CV:n lehdet ne havisee...

Ryhmätehtävässä nuorisovaltuustolaiset pääsivät esittämään heille tärkeän asian kaupunginvaltuuston jäsenelle. Kaksi kolmesta ryhmästä tuli kertomaan kouluruokailusta, joten...

Viesti Teille, jotka päätätte kouluruokailuista.
Pieni korotus yksittäisen aterian hintaan voi olla suuri säästö.
Hyvin ravittu koululainen on motivoituneempi ja energisempi.
Tätä kautta limsat, karkit ja energiajuomat jäisivät luonnostaan vähemmälle käytölle ja keskittymiskyky voisi parantua. Ruoka on yksi ihmisen perustarpeista ja siitä huolehtimalla saadaan aikaan ihmisestä välittävä ilmapiiri. Ruokailu on käytännön toimintaa, joka osoittaa arvostuksen määrän. Oikeaa, ravitsevaa ja monipuolista ruokaa oikeilta astioilta kiitos!

Aaro

Ei kommentteja: