24.8.12

Näyttelijän elämää

Monena tässä saa olla.. Mitä kaikkea mahtuu näyttelijän elokuuhun?

Ensimmäisenä viikonloppuna juhlittiin Teatterikoneen Kirsin syntymäpäiviä. Siellä esiintyi naistrio Ängry Lesbians ja covereita tunkkaisesti soittava poikaduo aPROpå. Triolle keikka oli ensimmäinen ja ehkä myös viimeinen?
Duolle keikka oli sen sijaan jo toinen ja varmasti myös viimeinen! Hautaa tosin kaivettiin hetken aikaa auki kun meille tuli tiedustelu mahdollisesta "OIKEASTA" keikasta, jolle aPROpå duoa kysyttiin. Herrat ovat kuitenkin niin arvokkaita esiintyjiä, että "oikea" keikka jäi saamatta. Comeback tulee jos on tullakseen. :)

Seuraavalla viikolla treenasimme Aapon mukaan Forumin nuorten tarinaan Honey Bunny. Tampereella oli TEKIJÄ-hankkeen demot.
Pari päivää vilahti Tampereella toisten hankkeessa mukana olevien ryhmien kanssa TTT:n aulassa esitteitä jakaen ja Värkkäripuvussa katuja kierrellen. Tulihan siellä aulassa sitten hieman musisoituakin, kuten kuvasta näkyy. Kävijöitä kun ei missään vaiheessa ollut ruuhkaksi asti. Parhaaksi henkilökohtaiseksi kokemukseksi tuolta matkalta jäi käynti Rajaportin saunassa entisen tuottajamme Koistisen Matin kanssa.
Samalle illalle osui myös Tapahtumien yö, jossa tulin saaneeksi hienon oppitunnin ranskalaiselta katutaiteilijalta yleisön mukaan ottamisesta.

Seuraava lauantai kuluikin kokonaan Yllättävä Vieras -keikalla Sipoossa. Soluttauduin yksityisjuhliin neljäksi tunniksi juhlien järjestäjän vanhan koulukaverin miehenä. Koulukaveri ei itse päässyt paikalle, mutta miesystävä oli kuitenkin halunnut tulla. Yllättävä Vieras -keikat ovat aina jännittäviä ja aina ne ovat olleet myös todella antoisia. Nytkin keikka oli menestys, sekä tilaaja, että juhlaväki olivat yllättyneitä ja suhtautuivat positiivisesti hämäykseen kun minut paljastettiin esiintyjäksi.

Seuraavana päivänä olikin sitten jo Maukka ja Väykkä rakentavat talon -näytelmän uusintaensi-ilta Vaajakosken Kohinoilla Naissaaren vanhassa Woimalassa. Näytelmä lämmitettiin ja muokattiin helpommin siirrettävään muotoon. Äänityöt piti tehdä osittain uusiksi, koska aiemmin käytössä olleet kuvaprojisoinnit ja sitä myötä myös niihin liittyneet äänet jätettiin pois. Tämä kaikkihan tehtiin ja harjoiteltiin myös tässä samaisessa elokuussa.
Oli hauska palata vanhojen tuttujen kaverusten pariin! Ksml julkaisi arvostelun Martiskaisen mietteet ja onneksi parivaljakko suuntaa vielä keikoille Saarijärvelle ja Kotkaan.

Maanantaina treenattiinkin sitten Buffoa, vanhainkoteihin ja vanhusten hoitolaitoksiin suunnattua kahden hengen näytelmää. Esitys on edelleen harjoitusvaiheessa ja on ollut todella mielenkiintoinen prosessi. Alun alkaen Keljon vanhainkoti tilasi meiltä teatteria ikäihmisille ja suunnittelimme monin eri tavoin osallistavaa esitystä. Pikku hiljaa osallistavuus on kuitenkin karissut tai pikemminkin muuttanut muotoaan. Kaikki ylimääräinen alkoi tuntua päälleliimatulta ja katsojan osallistuminen tarinaan nimenomaan katsojana on alkanut tuntua tärkeimmälle. Pyrimme tekemään esityksen johon katsoja päässe tunteella mukaan. Buffoa on treenattu ja kehitelty tässä pitkin tätä kuukautta ja työ jatkuu.

Tiistaina olikin sitten Teatterikoneen sisäinen koulutuspäivä. Teimme Improa koko porukalla. Aurinko helli meitä tilattomia, jotka Köhniön pihalla improsimme Kirsin johdolla.


Keskiviikko aamuna Värkkärit jalkautuivat Puistokoulun lähistön kevyen liikenteen väylille muistuttamaan autoilijoita liikenteessä liikkuvista uusista koululaisista.
Sen jälkeen treenattiinkin sitten vielä lisää improa tulevaa koko illan improkeikkaa: Unelmapeliä varten.

Minä ehdin vielä neljäksi päiväksi Fyysisen Teatterin Kussille Helsinkiin. Siitä riittäisi tarinaa vaikka omaksi esseekseen. Kurssin järjesti Ilmaisuverstas ja opettajana oli espanjalainen Ana Vázquez De Castro. Lyhyesti sanottuna: olipahan mainio kurssi! Kaikki lähtee fysiikasta.

Heti kurssin jälkeen jatkui Teatterikoneen Unelmapelin kasaaminen. Kyseessä on siis koko illan improvisoitu näytelmä. Teimme tilauskeikan Himosteatterin lavalla. 900 hengen katsomossa oli 200 katsojaa. Ilta oli menestys! Ennen tätä keikka en ollut erikoisemmin ollut innostunut impron tekemisestä. Neljän hengen joukkueemme oli kuitenkin niin hyvä ja yhdessä luomame muoto niin toimiva, että taas löytyi uusi juttu jota tekee ihan ilokseen!

Tänä aamuna alkoi Poppi ja Komppi -kirjastokiertue. Vesangan lähikirjaston keikka pidettiin viereisessä liikuntasalissa ja 1. ja 2. luokkalaiset, Hukat, Repolaiset ja Nallukat pääsivät ensimmäisinä jammaamaan biisiemme parissa. Keikkoja tässä kuussa ehtii kertyä kuusi kappaletta. Kaikki Jyväskylän lähikirjastot tullaan kiertämään ja hauskaa aikaa on tiedossa. Keikat ovat aina aamuisin yhdeksän kieppeillä, joten pariin viikkoon ei aamu-unia venytellä.


Huomenna on seuraava Yllättävä Vieras. Ensi viikolla Popit ja Kompit ja pari muuta keikkaa. Elokuu vaikuttaa varsin työntäyteiseltä kuukaudelta. Syyskuuhun asti en uskalla kalenterin sivuja vielä kääntää. Onneksi kesällä ehti lomailemaan!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

on se hyvä, että olet kirjannut ylös, vaikea olisi myöhemmin muistaa kaikkea. Ja tosi jänniä juttuja on ollutkin - ihan eritysiesti innosti tuo koulujen lakamistapahtuma - liekö ollut tilattukin?
marju