19.8.13

Takaisin sorvin ääreen

Vaikka ehkä blogimerkinnöistäni ei sitä heti tajuaisi, koska olen blogannut viimeksi äitiyslomalta, mutta olen palannut lastenhoidosta takaisin täyspäiväiseen työelämään jo puolitoista vuotta sitten. En vaan näköjään ole kovin aktiivinen bloggaaja. :)

Teatterikoneesta on tullut koko ajan isompi ja isompi osa työelämääni, sikäli kun yritämme toimintaa muuttaa koko ajan yritysmäisemmäksi. Toisin sanoen loogisemmaksi, ammattimaisemmaksi ja siis sellaiseksi, että pystyisimme omille perheillemme tällä touhulla leipää pöytään hankkimaan.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun Koneen väki palailee kesälomalaitumilta ja muista töistä takaisin sorvin ääreen tänne toimistolle, on kaikilla miljoona asiaa mielessä, mitä pitäisi tehdä, kehen kaikkiin ottaa yhteyttä, mitä kaikkea pitää muistaa ottaa huomioon, ja kaikella tällä on oikeastaan jo vähän kiire.
Joka vuosi yritämme olla hyvissä ajoin liikenteessä esimerkiksi pikkujoulumyyntien suhteen, mutta tietyt kontaktit tässäkin asiassa olisi pitänyt hoitaa jo toukokuussa. Kuka pystyy vielä toukokuussa miettimään alkoholinhuuruisia puurojuhlia ja kinkku-rosolli-tähtitorttu-tarjoiluja? Saati pikkujouluohjelmaa..?
Noh, nyt kuitenkin on se aika vuodesta jolloin yritykset alkavat pohtia minkälaiset kekkerit olisi tänä vuonna tiedossa, ja että mennäänkö samalla kaavalla. Ja että mahtaako se Pertti tänä vuonna kähmiä Sirkkaa vai kenties uutta toimistosihteeri Annelia? (nimet muutettu:)) Vai olisiko tänä vuonna sittenkin jotain piristävää uutta, hauskaa ohjelmaa, joka on tehty ammattitaidolla ja innolla omaan työhön? Tähän tarpeeseen vastaa Teatterikone, joka tänäkin vuonna tuottaa palveluja pikkujouluväen tarpeisiin.

Lokakuun 26.10. on ensi-illassa Teatterikoneen uusin näytelmä, komediallinen pariterapiadraama Jalat Alta!, joka jatkaa tavallaan Paska Äidin ja Happohotellin viitoittamalla tiellä tyylilajillisesti. tarjolla on siis oikeaa asiaa, mutta itseironian, komiikan ja musiikin siivittämänä. Tässä "trilogian" kolmannessa osassa kysymys kuuluu: Miksi ihmiset eroaa? Oivallista pohdintaa pikkujouluväelle. Työikäisille ihmisille varmasti samaistuttavaa, mutta silti viihteellistä ohjelmaa. Siinäpä siis oiva pikkujouluidea varsinkin pienemmille työpoprukoille. Ensin reilu tunnin mittainen esitys, ja sitten ruotimaan koettua ruuan ja viinin äärelle johonkin Jyväskylän oivallisista ravintoloista (yhteistyökuviota tämänkin suhteen on vireillä).

Tilattavissa ohjelmissa jatkaa improvisaationäytelmämme Unelmapeli, joka on neljän näyttelijämme tähdittämä tunnin mittainen setti. Unelmapelissä rakennetaan yhdessä yleisön kanssa päähenkilö, jonka tarinaa kohti unelmaa rakennetaan erinäisten improvisaatiotekniikoiden kautta. Takuuhauskaa, ainakin meidän omasta mielestä. :)

Pienempää tilattavaa ohjelmaa on kestosuosikki Laulukone, jossa Teatterikoneen ihastuttavat Huolenpoistajat tulevat keräämään pikkujouluväeltä huolet, tekevät niistä improvisaatiolauluja paikan päällä, ja laulavat juhlivan kansan huolet taivaan tuuliin.

Lisäksi Joulupukki K-18 tarjoaa pikkutuhmaa pikkuohjelmaa pikkujouluihin. Puolen tunnin yhden miehen setti paljastaa mm. millaista on olla mies, joka tulee vain kerran vuodessa.

Esimerkiksi näistä aineksista on Teatterikoneen syksy tehty. Näitä olemme nyt lomien jälkeen alkanut myydä niiden harjoittelemisen ja rakentamisen ohessa. Lisäksi allekirjoittanut keskittyy työyhteisökoulutuksiin, jota enenevissä määrin on alkanut Teatterikoneen tilauslistallekin tipahdella. Työhyvinvointi asiat ovat tärkeitä, ja meille sydämenasia. Älä siis ihmettele, jos puhelimesi lähiaikoina soi, ja siellä joku meidän konelaisista iloisesti kartoittelee teidän tarvetta ohjelmalle tahi koulutukselle.

Toki yhteydenotto myös meille päin on sallittua, ja erityisen toivottua eikä sitä kannata millään lailla arkailla. Me olemme nimittäin mukavaa väkeä!

Työn iloa alli huuppa! Ollaan yhteyksissä. Sorvin äärestä kuittaa Kirsi.

Jos nämä heput kiinnostavat, vaikka yrityksesi promomielessä, niin kysäse meiltä heistä lisää.

Ei kommentteja: