19.8.14

Mitä kuuluu Teatterikoneelle

 
Elokuu painaa täyttä haipakkaa eteenpäin. Niin painaa koko maapallokin, vaikka luonnonvarat on tältä vuodelta käytetty. "Elämme velaksi". -Taitaa olla velka, jota emme ole itse maksamassa.


Jahas, mitenkäs tästä jatketaan...

Piti kirjoittamani jostain muusta. Tuo radiosta kuultu uutinen vain takertui ajatuksiin.

Leipää ja sirkushuveja

Teatterikoneen nettisivuilla on tehty ja tehdään tarkistuksia sisältöjen suhteen. Osa vanhoista jutuista on poistunut, kuten Maukka ja Väykkä rakentavat talon. Lastenesityksistä jatkaa Pako sirkuksesta ja Max ja Moritz keppostelee. Veljekset myös keikkailevat Hyvästi tylsyys! Lastenkonsertilla.
Uutta lastennäytelmää suunnitellaan tehtäväksi Loiskiksen kanssa ensi keväänä!!! Siitä lisää myöhemmin...

Tänä syksynä kierrämme paikallisia yläkouluja forumteatterilla. Kulttuuriaitta on tilannut meiltä kymmenen esitystä. Vastaavan kiertueen tekemisestä onkin jo aikaa.

Toinen tänä syksynä kiertävä esitys on Näin kerran kirjastossa, joka tekee syyskuusta lähtien 12 keikan kiertueen Jyväskylän lähikirjastoissa. N.K.K. on yhden miehen konsertti. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Esittelyteksti:
"Yleensä kirjastossa ollaan hiljaa.
Tässä esityksessä yleisö pääsee kuitenkin pitämään ääntä ihan kunnolla.
Vuonna 2014 joutsalaisten esikoululaisten ideoista syntyneet uudet kirjastoaiheiset lastenlaulut vievät kuulijat lukuretkelle kirjastoon, jossa on kovia hirviöitä,
kultakaivoksia ja kaivosautoja.
Ja öisin kummitukset valtaavat kirjaston varastaakseen kaikki kirjat.

Laulujen lisäksi kuulet Poppi ja Komppi tarinan
Juhlatuulella ja pääset tanssimaan kissanristiäisiin!"

IKKUNA saa jatkoa

Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen on jatkamassa Sari Ilmolan aloittamaa IKKUNA-hanketta, jossa olimme vuoden lopulla mekin mukana. Kyseessä oli esittävien taiteiden tarpeisiin vuokrattu yhteinen tila, jossa me esitimme mm. Jalat alta näytelmää.

Hanke on saamassa jatkoa vielä tämän vuoden puolella ja mekin olemme olleet kokoustamassa aiheesta. Tällä kertaa tilaan suunnitellaan eri taiteen alojen ammattilaisten yhteisproduktiota. Suunnitelmat ovat vielä alkutekijöissään, mutta kunhan ne selkiytyvät niin niistäkin lisää sitten.

-
Loppuun pitäisi kirjoittaa joku ylevä lause kaiken tämän merkityksestä tässä maailmassa ja maailmantilassa. En keksi sellaista tähän hätään, mutta uskon kaikella tällä kuitenkin olevan merkitystä.

Uskon varassa mennään.
AAro
 
 

 

Ei kommentteja: