29.1.08

Pohjanmaan turnee

Lähdimme reissuun lauantaina puolenpäivän aikaan. Määränpäämme sillä hetkellä oli Haapaveden Parakkiteatteri ja esitys, jonka puitteissa matkaan lähdettiin, Hiekkalaatikkoperhe. Matkustusvälineenä toimi Tuomanen Oy:n pakettiauto ja matkustajia 3.


Minna the kuljettaja.


Mikko the vitsiniekka.


Annu the kuvaaja.


Perille pääsimme neljän maissa. Matka kesti reilut 4 tuntia, vaikka matkaa on 246km. Sillä ensimmäinen pysähdyspaikka oli jo Hirvaskankaalla (n. 30km Jkl:stä), kun joillakin matkustajilla oli jo siinä kohtaa nälkä. Matka sujui kuitenkin rattoisasti, vaikka 2 matkustajaa harmitti, kun yksi tiukkapipo kielsi tupakoinnin matkustamossa. Pyrähdimme pikaisesti katsastamassa esiintymispaikan ja sitten suuntasimme majoituspaikkaamme, joka oli nuorisotalon toimisto.

Yksityiskohta majoituspaikkamme seinältä.


Majoituspaikkamme laajemmassa kuvassa.



Parakkiteatteri oli rakennettu parakkiin. Ulkoapäin ei olisi voinut millään arvata, että sisällä oli teatteritila noin 100 hengelle. Parakki sijaitsi luistinradan ja urheilukentän välissä, eikä missään ollut kylttiä joka olisi ilmoittanut mitä rakennus piti sisällään, mutta löysimme perille.

Parakkiteatteri ja pakettiauto.


Teatteritila sisältäpäin meidän lavasteilla täytettynä.


Katsomo.


Teknikko Kokki.


Pukuhuone.


Näyttelijä roolivaatteissa hakee tunnelmaa näyttämöllä.


Esitys meni hyvin ja tila oli mainio. Yleisöä oli non 30 eli ei kovin paljon, mutta tykkäsivät. Kukkiakin saatiin ja alustava ajatus Haapavesi folkeille menosta.

Onnellinen näyttelijä.


Esityksen jälkeen siirryimme majapaikkaan rentoutumaan. Suurimmaksi huviksi siellä muodostui alkometriin puhaltelu. Lukemat eivät onneksi nousseet lähellekään hengenvaarallista tasoa.

Annu ja alkometri.


Menokenkää alkoi illan hämärtyessä vipattaa ja päätimme lähteä katsastamaan Haapaveden meininkiä.


Kone jalkautuu kylille.



Paikallista viikonlopun viettoa.



Marjuska (en ole varma kirjoitusasusta) Pub.


Ilta sujui mukavasti, vaikka kontaktit paikallisiin jäivät aika vähäisiksi. Pubin meininki oli kyllä paljon hurjempaa kuin mihin täällä oli tottunut. Ehkä se hillitsi tutustumisrohkeutta. Grillin kautta kävi tiemme "kotiin". Aamulla heräsimme yllättävän pirteinä ja ABS aamupalan/lounaan jälkeen suunta oli kohti Haukipudasta.

Kuljettaja sunnuntai aamupäivällä.



Kyltti todisteena oikeasta suunnasta.



Saavuimme sovittuun aikaan Teatterikuoppaan, jossa meidät otettiin hyvin vastaan. Henkilökunta oli osaavaa ja asiantuntevaa. Meille tarjottiin leipää ja kahvia. Lava tosin oli hurjan suuri vaatimattomille lavasteillemme ja harkitsimme jopa maton lainaamista, jotta saisimme tilaa paremmin haltuun. Päätimme kuitenkin, että karismamme riittää täyttämään tilan ja matto jäi. Yleisöä saliin olisi mahtunut reilu 200, mutta meidän maineellamme sai kerättyä vain noin 30. Tilaaja oli esitykseen erittäin tyytyväinen ja toivotti meidät tervetulleeksi taas uudelleen. Muukin yleisö oli esityksestä otettua ja väliaplodejakin sateli pitkin matkaa. Lisäksi esitystä oli seuraamassa sukulaisiani, edesmenneen ukkini sisko miehineen. Että kyllä sekin veto kannatti.

Minna ja uskollinen ratsumme kuopan edustalla. Takana piruilee Annu.



Minna nauttimassa talon tarjoamisista.



Mikko valoja suuntaamassa.



Kuvaaja pukuhuoneessa.


Reissun loppuyhteenvetona voisi sanoa, että hyvä keikka, lähtisin heti uudestaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HEI!!
Karisman piti riittää, mutta tissit silti esillä, sanoisinko jopa pöydällä!!! Nooh, onpahan ainakin uudet mummonväriliivit, että oikeen! :D

m

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kattava ja selkeä raportti reissustanne! Pääsi hyvin tunnelmaan kuvien ja erityisesti kuvatekstien avulla. mainiota mainiota.