21.7.10

Viikko ensi-illasta

Tänään on kulunut viikko ensi-illasta. Tuntuu, että siitä olisi paljon pitempi aika. Johtuu varmaan siitä, että esityksiä tähän väliin on mahtunut jo 9. Ennen ensi-iltaa meillä oli kolme ennakkoa, jotka tuntuivat ihan esityksiltä nekin. Varsinaisia yleisöesityksiä on siis ollut jo 12. Ronjan on nähnyt nyt jo reilu 700 ihmistä. Uskomaton määrä!

Meillä oli maanantaina vapaapäivä. Se tuli todella tarpeeseen. Sitä ennen oltiin huilattu edellisen viikon viikonloppuna eli kaksi viikkoa hurahti ilman lepoa. Kyllä sen rupeaman jaksoi, mutta kehossa tiesi juosseensa metsässä hullun lailla. Vapaapäivä vietettiin perheen kanssa huvipuistossa. Ei yhdessä päivässä ihan pääse henkisesti vapaalle, mutta kyllä kiukuttelullekin täytyy olla aikaa, vaikka sitten huvipuistossa.

Teatterinjohtajana olen ollut paineessa palkkojen suhteen, että saammeko ne kunnialla hoidettua. Muutaman päivän perusteella näyttää siltä, ettei tarvitse enää olla kovin huolissaan. Varsinkin, jos sama tahti jatkuu kuin eilen ja tänään. Lippupisteen mokan vuoksi, on meillä ollut reilu yleisömäärän ylitys kahdessa esityksessä. Eilen ihmisiä oli 86 ja tänään 87. Meidän määritelmän mukaan loppuunmyyty on 70. Vaikka ylitystä oli noin reilusti, jouduimme käännyttämään ihmsiä ovelta. Eilen kolme ja tänään neljä porukkaa. Tilanne on siis tuotannollisesti katsoen ihanteellinen, mutta katsojien kannalta vähän harmi, etteivät he mahdu mukaan tai mukana olijat eivät pääse kaikki katsomoon istumaan. Saadun palautteen perusteella ei onneksi kukaan ole ollut pahoillaan ja tunnelma katsomonkin puolella on pysynyt hyvänä.

Ensimmäisen viikon esitykset olivat osa Jyväskylän Kesän ohjelmaa. Nyt olemme omillamme. Kesästä oli meille suuri apu näkyvyyden, uskottavuuden ja kaiken suhteen. Kiitos siitä! Tämä tuntuu edelleen ihanalta jutulta. Vaikka kotoa lähtiessä vähän väsyttää ja on kiukkuinen mieli, metsässä olo parantuu ja esityksen jälkeen mieli on puhdistunut. Tuntee antaneensa yleisölle elämyksen, yhdessä tämän porukan kanssa. Kiitos!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä mahtava tunnelma metsässä tänään! Kiitos seikkailusta. Ylitti odotukset ja oli kaikinpuolin loistokokemus. Uusia metsäseikkailuja odotellen. Pauliina

Annu kirjoitti...

Kiitos Pauliina kommentista! Hienoa, että pääsimme ylittämään odotukset :D

Tuomas kirjoitti...

Mukava lukea Sanakoneesta tunnelmia matkan varrelta. Minulla sattui nyt niin, että vapaat eivät osuneet kohdilleen ja tulevan puolitoistaviikkoisen lomankin aion kuluttaa kuukauden työrupeamasta rentoutuen ja uutta energiaa keräten siviilipalveluskoulutusta varten. Näin ollen joudun jättämään Ronjan väliin, mutta toivotan mitä parhainta esityskauden jatkoa teille koko poppoolle! Terkkuja etelästä!

Annu kirjoitti...

Kiitos Tuomas viestistä! Hyvää lomaa! Esityksiä tulee ja menee :)