10.6.07

Muikun syöntiä ja Haihatusta

Pääsin eilen viimein Joutsaan katsomaan harjoituksia, laulukoneen esitystä toritapahtumassa ja Haihatuksen näyttelyä.
Torilla Teatterikoneen tuotantojoukkue jäi harmittavasti neljänneksi muikunsyönnin SM-kisoissa. Huomattavasti paremmin pärjäsi kisaan allekirjoittaneen haastanut Haihatuksen hiihtotiimi, joka sijoittui toiseksi. Tuota meriittiä arvostavat varmasti Haihatustaiteeseen apurahoja myöntävät tahotkin!
Muuten torilla oli mukavaa ja tuli hyvin tavattua ihmisiä ja kerottua vähän kesän näytelmästä. Erityisesti Haihatuksen menopelilainaamon menopelit kiinnostivat väkeä. Mikäs on kiinnostaessa, kun ne niin mainioita ovat!
Viimein pääsin myös tutustumaan Haihatus 2007 näyttelyyn. Se oli käsittämättömän hyvä!! Enpä muista milloin taidenäyttelyssä olisin kokenut tuollaista tunteiden vuoristorataa ärsyyntymisestä riemuun ja ahditumisesta hillittömään huvittumiseen.
Ajatuksia herättävän näyttelyn päätin mukavaan laskuun pellolla olevaan Merja Metsäsen unelmahenkiseen teokseen ja Tuukka Rönkön taiteen valvomoon (entinen urheilukentän selostamo) tehtyyn upeaan valokuvaa ja ihmisten unelmatarinoita yhdistävään olotilaan. Sinne oli hyvä rauhoittua ja pohtia miten eri maalaisten ja eri sukupolvien unelmat ja toiveet eroavat. Tuli äärettömän hyvä olo!
Näin viime viikolla lomaillessani Helsingissa Kiasman Maisema -näyttelyn ja Tennispalatsissa Oi Maamme -näyttelyn. Haihatus oli näistä ylivoimaisesti paras ja liikuttavin, vaikka ei noissa kahdessa muussakaan mitään vikaa ollut! Menkää ihmiset Haihatukseen ja kokekaa se!
Taidekokemuksen jälkeen oli mukava seurata harjoituksia pellolla. Kohtaus näytti todella hyvältä ja vaikuttavalta. Lavasteitakin oli jo pellonreunalle vähän noussut ja puvustaja toi ison läjän pukuja näyttelijöille. Ne näyttivät todella mainioilta.

Tästä tulee kaikkien aikojen taidekesä Joutsassa!

Ei kommentteja: