31.5.10

Ryövärit kadulla ja Horonjärvellä

Ronja ryövärintyttären poppoo kerääntyi männä viikonloppuna Männiäismäiseen maisemaan Saarijärven Horonjärvelle. Ennen matkaan lähtöään porukka sai tulikasteen vaatteineen kaikkineen Jyväskylän seudun matkailun kesänavauksessa kävelykadun kompassilla. Ryövärit kerääntyivät laulamaan ja jakamaan tietoa tulevasta metsäelämästään. Ryövärilaulut raikasivat raikkaassa auringonpaisteessa ja hauskaa oli.
Puvustaja Elina teki huikean väliloppuspurtin saattaessaan esiteltävään kuntoon koko ryövärijoukon.

Matkalla ryövärit pysähtyivät syömään (ja maksoivat ruuastaan, eivät ryöstäneet sitä), joten perillä Horonjärvellä oltiin valmiita käymään kaikessa rauhassa tekstin äärelle. Töitä tehtiin. Syötiin ja saunottiin. Juomavesi kaivosta ja keittovoima tulesta. Pari haukea päästiin savustamaan iltapalaksi. Päivälliseksi syödyn kasviskeiton jämiin jätettiin turpoamaan pari pussillista herneitä sunnuntain lounasta varten.


Aamuinen kaurapuuro oli niin täyttävää, että hernekeitto päätettiin jättää keittämättä ja käytiin taas työn äärelle. Ryöväreiden muistellessa Ronjan ja Birkin ikäisten lasten maailmaa ryöväreiden ruoka ryöstettiin. Tyynesti kuin villit minkit tulivat kaksi ryövärikoiraa Luna ja Piaf sisään tupaan ja kävivät syömässä koko turvotetun hernesatsin. Luna näistä kahdesta vanhempana ja viisaampana ei jäänyt edes kiinni vaan aluksi koko syy vierittyi Piafin harteille. Seuraava yö kuitenkin paljasti molempien koirien olleen hernelaarin äärellä. Tänään lähti nimittäin matot pesulaan koirien kodista.

Ei kommentteja: