7.10.12

syysnarina ja muita avautumisiaHaluaisin kirjoittaa, että tänään minua vihastuttaa ja ärsyttää kaikki muu paitsi äidin tuoma itse tehty omenamehu. Aina kun siitä ottaa huikan naama menee ihan mutrulle, koska se on niin kirpeää. Ja tämäkös minua naurattaa, naama mutrulla juon omenamehua, tirskun ja olen ärsyyntynyt kaikesta muusta.
Tämähän nyt ei ole aivan totta. Omenamehun kirpeys minua kyllä tirskuttaa, mutta ei minua nyt ihan kaikki muut asiat ärsytä.

En vain pidä siitä tunteesta, kun on hirveän stressin vallassa (eikä varmasti kukaan muukaan pidä). On paljon asioita, joita pitäisi hoitaa. Paljon uusia asioita, jotka uutuudessaan ovat minulle tuntemattomia. Tuntemattomuus taas lisää pelkoa. Minä en osaa, siispä minua pelottaa se, että opinko koskaan. Tämä taas lisää stressiä. Eli minä stressaan, joka on tällä hetkellä normaalia. Elämme nyt kiireistä aikaa, avustushakemukset, rahoitukset, yhteistyökumppanit, ensi-ilta ja kaikki muu siinä välissä. Kun stressaa töitä alkaa stressata myös kaikkea muuta, sitä tuttua ja turvallista. Miten osaan jakaa aikani työlle, perheelle, parisuhteelle ja ystäville. Ja lopuksi tästä ajan jakamisesta tulee stressi. Tuskastuttava oravanpyörä, joka varmasti helpottaa kun asioista tulee tutumpia, mutta eipä tuo tänään lohduta yhtään.

Minä kun haluaisin olla kaikille kiltti. Olisi ihana auttaa kaikkia, olla kaikkien kanssa ja antaa laatuaikaa. Mutta sitten tulee se, että en osaakaan auttaa, ainakaan ilman että soitan tuhat puhelua ja siltikin olen epäselvä sanomisistani. Tästä seuraa taas ajankuluminen, joka minulle on niin kovin kallista. Ja sitten kun tähän kalliiseen aikaa pitää muistaa laskea Tyelit, matkat, vakuutukset ja vielä muistaa verottajaa. Kamalan kallista ja kamalan stressaavaa.


Harmillisinta stressitilassa on tietenkin se, että sen purkaa lähimmäisiin. Lisäksi alan aina epäilemään omaa itseäni. Teenkö tarpeeksi, olenko tarpeeksi hyvä niin, että kaikilla muillakin olisi hyvä. Tämä on uuvuttavaa. Onneksi tuli tämä päivä. Tällä hetkellä olen päättäväinen ja uskon, että tämän stressinkin keskellä pystyn hoitamaan asiat. Ihan vain siksi, että minulla on MIELETÖN tukiverkosto. Hullun hienoja ihmisiä, jotka auttavat ja osaavat rauhoittaa mieleni. On se vaan hienoa olla ihminen ja tuntea näin paljon vahvoja erilaisia tunteita hyvin lyhyen ajan sisällä. Välillä ahdistaa ja stressaa niin paljon, että meinaa tukka tippua päästä. Melkein saman sekunnin aikana, mieli alkaakin kirkastua ja ymmärtämään elämän ihanuuden. Harmillista, että tämä kääntyy myös toisin päin.

Joku voisi sanoa, että tämä on epäonni, kun on syntynyt näin ailahtelevaisena. Minä pidän sitä siunauksena. Tänään minä lähden stressiänikin uhmaten sulhoni kanssa ulos syömään, ihan vain sen takia, että yhteinen aika on tärkeää. Tapaan sinut stressi varmasti pian, koska olen ehkä vähän alkanut jo kiintymään sinuun, mutta tänään saat roikkua jonkun muun olkapäällä.
Kiitos teille ja hyvää sunnuntain jatkoa!
 Niin ja muistakaa pitää toisistanne huolta, syksy on kylmää ja pimeää aikaa, joten muistakaa antaa toisillenne teetä ja sympatiaa. 

- Laura

Ei kommentteja: