9.3.07

perusduunia


kiteytykset ei useastikaan toimi, mutta yhtenä kiteytyksenä näyttelijäntyöstä voisi pitää tätä: näyttelijäntyö on riisumista ja pukemista. tuolle voi sitten kehittää enemmän merkityksiä jos haluaa, mutta ei se mikään metafora ole. sanoille on vaan kiva keksiä enemmän merkityksiä kuin niillä tarkoittaa olevan.

tämä on hikoillut viikon aikana jokusen kerran ulkovaatteissa sisätiloissa. ammatin rikkauksia sekin. lavalla olen aikanaan oppinut solmimaan kravatinkin. tänään opin armeija-asennon. tai miksi sitä ikinä kutsutaankin. inttihommia eniwei. ohjaaja ohjasi: "lepo, jokainen armeijan käynyt tietää sen" -niinpä niin... :)

teatterin seinällä on neljän viikon aikataulu. neljä aa-nelosta. niistä viimeisessä, ajallisesti kauimmaisessa näkyy näytelmämme ensimmäinen valmistava harjoitus. en tiedä tarkkaan miten se määritellään pykälissä, mutta käytännössä se on ensimmäinen esityksenkaltainen läpimeno näytelmästä. siellä se kelluu tulevaisuudessa, niin lähellä että sen näkee. se on jo aiheuttanut keskustelua ensi-illan siirtämisestä. tavallaan työskentely etenee nopeasti kun on vain kaksi näyttelijää, mutta onhan siinä molemmilla joltisenlainen tekstimassan opettelu ja kaaren kuljetus. päätöstä enskarin siirrosta ei ole tehty. mutta ei kai aika ikinä ole pahaa tehnyt. deadline on toki mainio jouduttaja ja pakottaja, mutta vertauksia käyttääkseni, kai se kannattaa talokin rakentaa valmiiksi ennenkuin siihen muuttaa asumaan. (olipa siinä oikein itseänikin vakuuttava vertaus, tässähän voisi vaikka kirjailijaksi alkaa ;)

teatterin seinällä on myös paikka johon laitetaan tulevien näytelmien roolilistat. siihen pälähti tänään tietoa tulevaisuudesta. niin se on että kun toukokuu koittaa, aloittaa tämäkin näyttelijä (apropoo, kun suomen kieltä rakennettiin yhtenä mahdollisuutena sanalle näyttelijä, oli käsittääkseni teeskentelijä) ..aloittaa tämäkin kaveri sitten musikaalin harjoitukset.

seuraavassa juttusarjassa on vaalilauseita joita ei ole vielä ehditty käyttää:
-työ, jottei elämään jäisi liikaa aikaa!

kirjoitti hän joka viettää vapaa-iltaa jälleen tietokoneen parissa, kun on saanut puolet lapsista nukkumaan.

Ei kommentteja: