7.11.07

Hiekkalaatikkoperheen ensi-ilta ja toinen esitys Huttulassa

Niin ne vilahtivat Huttulan esitykset. Molemmat esitykset olivat loppuunmyytyjä ja jouduimme käännyttämään ihmisiä ovelta. Se tuntui kyllä ikävältä, mutta meidän kannalta tietysti parempi näin. Pelkoni siis tässä tapauksessa yleisön puutteesta jäi pelkäksi painajaisuneksi, mutta uusi ensi-ilta häämöttää ensi viikolla, joten voi alkaa pelkäämään sitä.

Ensi-ilta päivänä saavuimme Huttulaan puoli kolmen aikaan ja aloitimme rakentamaan näyttämöä kuntoon. Siinä meni karkeasti noin kolme tuntia ja väliin mahtui jonkun verran panikointia ja joitakin hampurilaisaterioita. Alunperin kuvittelin, että yleisöä mahtuisi tilaan 70, mutta se jäi haaveeksi. Lopulta saimme paikkoja 55, joista osa oli niin lähellä toisiaan, että läheisyydettömyydestä ei ollut pulaa. Alla olevista kuvista voi nähdä muutoksen, jonka Huttulan kahvilan puoli koki Teatterikoneen käsittelyssä.Ennen...


...ja jälkeen.


Lukuisien vaiheiden jälkeen pääsimme itse esitykseen. Se on uskomattoman pitkä aika odottaa verhon takana, kun yleisö tulee paikoilleen ja pääsee vihoin aloittamaan. Jännitti hurjasti. Minulle tuli käsittämättömiä mustia aukkoja tekstiin esityksen alussa. Minna suvereenisti paikkaili niitä, mutta ohjaaja jälkeenpäin kommentoi taidepausseista. Kun pahin jännitys oli ohi pääsi taas kiinni rentoudesta ja pystyi alkaa nauttimaan tekemisestä enemmän. Kaikenkaikkiaan esitys meni hyvin, vaikka ajattelin, että jos kriitikko teilaa minut, olen sen ansainnut. Loppumonologi onnistui hienosti ja sovin itseni kanssa että se paikkasi alun mokia. Yleisö tuntui tykkäävän esityksestä.

Arvosteluissa esitystä kehuttiin, mikä tietysti tuntui mukavalta. Ja oli helpompi lähteä toiseen esitykseen, toki mielessä kävi, että mitä jos nyt yleisö odottaa jotain mielettömän hienoa juttua ja sitten pettyykin...

Toinen esitys meni paremmin kuin ensi-ilta. Mikä on kai vastoin kaikkia yleisiä käsityksiä. Oli paljon rennompaa alusta lähtien ja pystyi kuuntelemaan Minnaa paremmin. Meidän yhteispeli toimi loistavasti. Se on mahtavaa näytellä ihmisen kanssa jonka kanssa on turvassa ja juttu toimii molempiin suuntiin.

Meillä on sovittu muutama esitys joulukuussa Jyväskylään, mutta siihen asti ilmeisesti on Hiekkiksen osalta paussia. Olisi kiva päästä Joutsaan tai Leivonmäelle juttua esittämään, että kaikki halukkaat pääsisivät katsomaan.

Mutta tervetuloa esityksiin, sitten kun niitä on!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No onko ollut edes puhetta, että Hiekkis olisi myös Leivonmäellä? Urheilutalollehan mahtuisi enemmän kuin 55 ihmistä, kenties 150.

Annu kirjoitti...

Minä olen keskustellut Leivonmäen mahdollisesta esityksestä vain itseni kanssa... Urheilutalo kuulostaa hyvältä!