15.4.08

Seuraa teatteri-ilmaisun ohjaajaa!

Minuun otettiin jokunen kuukausi sitten yhteyttä ja kysyttiin sopisiko tulla seuraamaan työtäni 3 päivän ajaksi. Minä suostuin. Seuraaja opiskelee samaan ammattiin Kokkolan ammattikorkeakoulussa ja tämä kuuluu heidän opintosuunnitelmaansa. Seuraaja yritti pysytellä viikonlopun kannoillani ja maanantai aamuna vielä muutaman tunnin. Tämmöisiä hetkiä piti sisällään teatteri-ilmaisun ohjaajan 3 päivää:

Lauantaina aamulla herätys siinä seitsemän maissa lasten toimesta. Aamupalaa ja yhdeksän aikaan hakemaan kollegaa kirjamessuille kaupan kautta. Kirjamessuilla yhteisosastolla Haihatuksen kanssa, pyöritettiin Teatterikoneen Elämyskonetta (kone jossa asiakas menee pieneen mustaan koppiin, valitsee 5 elämyksestä: näkö-, haju-, kuulo-, tunto tai makuelämys, haluamansa ja se toteutetaan hänelle usein silmät ja korvat sidottuna) yhteen asti. Siitä kiiruvilkkaa Kansalaisopistolle vahtimaan oppilaiden esitystä Mummun saappaassa soi fox. Sieltä takaisin messuille, jossa kuuteen asti. Sitten loppuillaksi kotiin lapsien äidin tarvetta paikkaamaan.

Sunnuntaina messuille kymmeneksi. Sitä ennen asioiden ennalta järjestelyä (kuka tekee mitä ja missä monelta). Messuilla melkein kahteen asti, sieltä taas esitystä valvomaan, jonka jälkeen esitys/prosessi puretaan sekä fyysisesti, että henkisesti. Opistolta purkamaan kirjamessuille Teatterikoneen osastoa. Siinä vaiheessa aikataulu onkin jo pissinyt kintuille ja niin pian kuin mahdollista suunta kohti Leivonmäkeä, Kuhauksen porukkaa ja näytelmää Suomen hevonen. Ohjaajan roolissa ilta kymmeneen ja lumisateessa autolla kotia kohti. Kotona yhdentoista aikaan.

Maanantai aamuna pitäisi lähteä Teatterikoneen keikalle Tikkakosken kirjastoon, mutta lastenhoitajaa ei näy missään. Pikainen soitto naapuriin ja tyttö sinne. Taas hieman aikataulusta myöhässä liikkeelle ja renkaat loskaa liiskaten kirjastoa etsimään. Joidenkin ohiajelujen jälkeen löytyy Tikkakosken kirjasto ja perillä ruhtinaalliset 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Peruukki päähän ja esiintymään. Lapset keksivät ihmeellisiä lauluja ja naama näkkärillä kotiin. Loppupäivä onkin vapaa ja teatteri-ilmaisun ohjaaja nukkuu 2 tunnin päiväunet.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Hiki tuli jo ihan lukiessa...