8.5.08

Pönttöjuttua

Harjoittelemme Teatterikoneelle uutta lastennäytelmää, Pönttöjuttu. Se kertoo roskapönttöjen elämästä roskakatoksessa. Katokseen on tulossa uusi hahmo Kartonki, joka pilottivaiheen jälkeen yhdistetään Pahvin kanssa. Pahvi ei tykkää aluksi tykkää ideasta, mutta silläkin mieli muuttuu... Näytelmässä on myös kierrätystä ja kaikkia sääntöjä halveksiva Karppainen, huononäköinen Rouva Tsutsunen ja peltipurkeista rakettia rakentava Romppainen.

Minä esitän Metalliroskista, joka on jämäkkä ja reilu pönttö. Minna on Lasi ja Pasi on Pahvi plus muut hahmot. Mika leikkii ohjaajaa. Kesällä Pasi ei ehdi esityksiin, joten Aaro paikkaa hänet silloin. Eilen treenattiin meidän olohuoneessa näytelmän kahta biisiä (Bio-pönttö on jatkuvassa käymistilassa musiikin suhteen). Aaro oli säveltäjän roolissa niitä meille ohjaamassa. Tarttuvia melodioita, kuten Lasikin kommentoi.

Kyllä on mukava tehdä taas uutta juttua tällä porukalla! Turhia ei pingoteta ja jokainen saa ideoida niin paljon kuin vaan keksii. Harjoituksia emme kovin paljoa ole halunneet sopia, että säilyy sellainen tekemisen meininki tai sitten olemme niin laiskoja, ettemme jaksa harjoitella ja kolmas vaihtoehto on, että olemme niin kiireisiä ettei harjoitusaikoja pysty enempää sopimaan, tiedä tuosta sitten.

Meillä on Yläkaupungin yössä la 24.5. klo 14.15 avoimet harjoitukset, jossa testaamme juttua yleisön kanssa. Tervetuloa Mäkimatin perhepuistoon katsomaan, miten näytelmä toimii. Siihen mennessä Päivikin on varmaan saanut puvustukset tehtyä, että pääsee sisäistämään tuon pöntön olemuksen paremmin. Virallinen ensi-ilta on Joutsan Joutopäivillä 12.7. MLL:n lastentapahtumassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joutopäivien esitteessä oli lastentapahtuman kohdalla, että näytelmä olisi yli 6-vuotiaille. Onko todella näin?!?

Aaro kirjoitti...

Juu, kyllä asia on näin, että suuntaus on yli kuusi vuotiaille. Kyse ei liene pelottavuudesta tahi jännityksestä vaan sisällöllisistä kysymyksistä. Pönttöjuttua pyritään viemään kouluille sitten syksyn alettua. Ketään ei kesällä kuitenkaan käännytetä pois, eli pikkusisaruksille ei tarvitse esityksen ajaksi järjestää hoitajaa erikseen vaan mukaan vaan!