18.3.13

Sähköt sain sähkökitaraan

Kävimme keikalla Kypärämäen kulttuuripäivillä Kyäpärämäen koululla.

Max ja Moritz - Hyvästi tylsyys! Lastenkonsertti pitää sisällään suurimman osan Max ja Moritz keppostelee -lastenmusikaalin lauluista, mutta konsertissa ne soitetaan livenä.


(kuva napattu sonicstaten sivulta)
Kaivoin varastosta esiin vanhan kunnon Daisyn, joka on minulla pitkäaikaisessa lainassa Villeltä. Oli riemastuttavaa soittaa pitkästä aikaa sähkökitaraa! Kun aikanaan soitin samaista keppiä näytelmässä Toivo Elvis Tähti, oli soittoni jotakuinkin samanlaista rämpytystä kuin olisin soittanut akustista. Maxin ja Moritzin biiseihin toimii kuitenkin erilainen lähestymistapa kuin nuotiorämpytys. Voimasointuja ja sahausta :D

Aapon instrumenttina näillä keikoilla on Millennium rumpupadi.
(kuva napattu thomannin sivuilta)
Soundimaailma on siis jotain aivan muuta kuin Poppi-koiran ja Komppi-hirven keikoilla.
Ja siihen me tähtäsimmekin. Ei ole mitään järkeä tehdä kahta samanlaista lastenkonserttia. Nyt meillä kulkee kaksi aivan erilaista konserttia samalla vaivalla kun soittajat ovat samat, mutta hahmot ja musiikkityyli on täysin eri.

Kun tarvitaan rauhallista tunnelmaa niin Poppi-koiran akustinen kitara ja Komppi-hirven djembe luovat äänimaailman, jossa kelpaa kellua. Kun taas kaivataan menoa ja meinikiä, kunnon rokkiotetta niin Max ja Moritz ovat omiaan räjäyttämään tunnelman kattoon.
Ensimmäinen keikka meni suoraan sanoen vähän opetellessa...

Ei se pieleen mennyt, mutta uusi tilanne olikin yllättävän outo "Buschin" veljeksille.

Onneksi ohjaajamme Annu oli paikalla ja osasi antaa ohjeet toista keikkaa varten viidessätoista minuutissa niin, että saimme toisen keikan tunnelman nousemaan. Se on sitä ohjaajan ammattitaitoa. Pistää asiat toimimaan.
On asioita, joita ei voi oppia muuten kuin tekemällä ja uudet konsertit ovat näköjään yksi niistä asioista. Suunnitella voi ja harjoitella ja valmistautua, mutta käytännössä esitykset jotka tehdään vuorovaikutuksessa yleisön kanssa tulevat myös valmistuvat yleisön kanssa.

Suurkiitos siis yleisölle! Ilman teitä ei ole meitä.

Aaro

Ei kommentteja: