28.1.14

Mitä muistat kyläkoulusta?

"Meillä kävi venäläisiä -siis neuvostoliittolaisia tietenkin silloin, tutustumassa kouluumme kun olin ensimmäisellä tai toisella luokalla. Kaikki saivat heiltä hienoja rintamerkkejä, joita sitten vaihdeltiin keskenään."

"Yksi poika tuotiin ekalle luokalle sairaalasängyssä. Hän oli ollut kesällä onnettomuudessa ja tuli joitain viikkoja myöhässä kouluun. Opettaja sanoi meille, ettei onnettomuudesta sitten kannata puhua hänen kanssaan. Mitä lie ajatellut? Tuntuu näin jälkikäteen huonolta ohjeelta."

Nämä muistot nousivat itselleni mieleen kun aloin miettimään omia ensimmäisiä vuosia pienessä koulussa.

Mitä muistoja sinulle nousee kun muistelet?

Osana Taidemajakka-hanketta Teatterikone toteuttaa KyläKouluMuistoKonsertin. Konsertti pidetään Kurkiauran ja Mieskonmäen kouluilla, sekä Rutalahden nuorisoseurantalolla. Konserttia varten säveltäjät Nina Loimusalo ja Aaro Vuotila keräävät ihmisiltä muistoja kyläkouluista.

Mitä muistoja kyläkoulu herättää, omia tai kuultuja juttuja ja tarinoita? Millaisia opettajia? Mitä leikkejä leikittiin? Mitä ruokia syötiin? miten koulumatkat sujuivat?

Tarinat voi jättää kirjoitettuina Joutsan kirjastoille tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen aaro(a)teatterikone.fi Liitä mukaan yhteystiedot, mielellään puhelinnumero, josta voi tarpeen tullen tarkistaa tarinan yksityiskohtia. Jos tahdot kertoa tarinasi puhuen niin voit myös soittaa numeroon 040-5732420/Aaro. Muistoja kerätään helmikuun 2014 loppuun saakka. Sen jälkeen alkaa kiivas sävellystyö.

Muistoja ja tarinoita tai niiden osia käytetään uusien laulujen säveltämiseen. Konsertit ovat kaikille avoimia ja pääsymaksua ei peritä. Konsertin yhteydessä voi olla paikallisen seuran tai yhdistyksen järjestämää kahvilatoimintaa. Myös muut toimijat ovat tervetulleita tapahtumaan mukaan esittelemään toimintaansa. Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä!
KyläKouluMuistoKonsertti
Nina Loimusalo, piano ja laulu
Aaro Vuotila, kitara ja laulu

Kurkiauran koulu                      su 23.3. klo 15:00
Mieskonmäen koulu                la 29.3. klo 13:00
Rutalahden Ns-talo                  ke 16.4. klo 18:00

Konsertin kesto on toistaiseksi avoin, koska yhtään laulua ei ole vielä tehtynä. Ohjelma tulee olemaan joka paikassa konsertin osalta sama.

Asiasta saa kertoa eteenpäin kaikille kiinnostuneille ja heillekin, jotka eivät vielä tiedä olevansa kiinnostuneita. Mitä enemmän saamme muistoja, sitä varmemmin saamme sävelletyksi upean konsertin. Ja mitä enemmän saamme kuulijoita, sitä laajemmalle pääsemme muistoja jakamaan.

Tervetuloa jakamaan muistoja kanssamme!

Kunnioittavasti: Aaro Vuotila ja Nina Loimusalo
Voit jättää omia muistojasi myös kommenttina tähän alle.

Ei kommentteja: