8.1.14

Muistoista lauluja

Semmoinen fiilis on ollut jonkin aikaa, että tahtoisi ihan rauhassa tehdä taidetta ihmisille miettimättä miten maksaa laskut. Että olisi mukava toimia taide edellä. Olla rohkea ja tehdä asioita, joita haluaa itse tehdä, käsitellä aiheita, joihin itse tahtoo paneutua -ei niitä, joita kuvittelee ihmisten tahtovan nähdä tai kuulla. Se kun on kuitenkin mahdoton niputtaa ihmisten odotuksia ja tarjota jotain omaperäistä, josta kaikki tykkäävät.

Jotakuinkin näistä ajatuksista on kummunnut omalta osaltaan Kyläkoulumuistokonsertti. Ainakin ajatukset ovat olleet läsnä tätä suunnitellessa.
Nimen voi tapauksesta riippuen painottaa käsittämään muistoja kyläkoulusta tai muistokonserttia kyläkoululle. Tarkoituksena on kerätä muistoja Joutsan kyläkouluista ja järjestää jokaisella konsertti. Kouluja on kolme, mutta yhdessä konsertti ei onnistu sisäilmaongelman takia vaan se järjestetään nuorisoseurantalolla koulun sijaan. Sillä kertaa kyse on siis enemmän muistokonsertista.

Laulut sävelletään kerättyjen muistojen pohjalta. Pääsen tekemään yhteistyötä Nina Loimusalon kanssa joka on säveltänyt upeaa musiikkia mm. Teatterikoneen näytelmiin Happohotelli ja Paska äiti. -Mikä on tosi hauskaa, se tuo varmasti omaan tekemiseen taas jotain uutta.
Kyläkoulumuistokonsertti on osa Taidemajakka-hanketta josta lisää tietoa tästä (linkki aukeaa omaan ikkunaan)

 "Taidemajakka ei ole yksi paikka,
taidekeskus tai tapahtuma Järvi-Suomessa,
vaan teosten, tapahtumien ja tarinoiden sarja."


Jos sinulla tai tutullasi on muistoja kyläkouluvuosilta, erityisesti Joutsassa, niin jaa muistosi kommenttiosioon tai lähetä minulle sähköpostia otsikolla "koulumuistoja" osoitteella aaro(a)teatterikone.fi

Jk. Perjantaina 24.1. Joutsan kirjastolla on 150-v juhlavuoden iltajuhla klo 18
Tervetuloa paikalle jakamaan muistoja ja kuulemaan lisää hankkeesta. Silloin esitän myös kirjastoaiheisia lauluja, jotka siihen mennessä ovat syntyneet työpajoissa joutsalaisten lasten kanssa.

Niin ja upeaa uutta vuotta, onhan tämä vuoden eka Sanakonekirjoitus!
T: Aaro

Ei kommentteja: