8.5.09

Runollista la 9.5.

- lahja äidille tai itselle ja parhaassa tapauksessa molemmille!

Teatterikone vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa esityksellään Runollista mausteena Minna Aro.

Tässä on kaksi Teatterikoneen runomenu ehdotusta äidille (Keskisuomalaisen toimittaja Tomi Tuomaalan idean pohjalta):

Vaihtoehto 1. on tarkoitettu herkille ja tunteellisille äideille.

Vaihtoehto 2. on suunnattu humoristisille ja katkeruutta kaihtamattomille äideille. Näitä voidaan myös yhdistellä.

Alkurunoksi

1. Saima Harmajan Rannalla. Kaunis ja herkkä runo rakastetun odotuksesta. Virittää hyvin runotunnelmaan. (Ennen äidiksi tuloa yleensä kohtaa jonku, jota edes hetken rakastaa.)

tai

2. Immi Hellenin Aamukahvin äärellä. Kukon ja kanan keskustelu aamutuimaan. Kana on nähnyt painajaista ja kukko lohduttaa.Virkistävä aloitus. (Äidithän saavat yleensä kahvin sänkyyn äitienpäivänä.Tässä on ehkä hyvä muistutuskin aiheesta.)

Päärunoksi

1. Satu Hassin Haluan. Täyttävä runo herkän vahvasta, omilla jaloillaan seisovasta ja tiedostasta naisesta. (Jos on ollut epäselvää mitä haluaa, tämä voi auttaa!)

tai

2. J.H. Erkon Valitus miehestä. Erittäin tuhti runo äidille, joka ei ole vielä valittanut tarpeeksi! (Ja vaikka olisikin, ei pieni kertaus pahaa tee!)

Jälkirunoksi

1. Tadeusz Rozewiczih Kertomus vanhoista naisisita. Jos jäi vielä nälkä, tästä saa pitkäksi aikaa täyttävän, ihanan jälkimaun jättävän ylistyksen naisille. (Naisia pitäisi kyllä ylistää aina)

tai

2. Einari Vuorelan Hölmö. Pirteä lopetus. Hölmö on hauska tarina hölmöstä miehestä. (Mikäpä sen parempi päätös kuin nauraa miehelle.)

Tuo siis äitisi nauttimaan tämä lista tai ihan joku muu!

Runollista on herkullinen kokonaisuus, jossa runot ja musiikki yhdistyvät tunnelmalliseen kahvihetkeen. Ensin runotarjoilijat kiertävät pöydissä tarjoten henkilökohtaisen runotulkinnan kunkin omalta listalta. Tämän jälkeen runoja esitetään nelihenkisen orkesterin säestämänä herkästi, vahvasti ja huumorilla. Runot on säveltänyt Aaro Vuotila.

Esitykset:
la 9.5. klo 19, ti 19.5. klo 19 ke 20.5. klo 19
Lippujen hinnat: 12/12/10 €

RUNOTARJOILIJAT Emmi Aarnio, Tuija Kiviranta, Annu Sankilampi, Aaro Vuotila. Mausteena toukokuussa eläkkeelle jäävä Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Minna Aro.
ORKESTERI Ari Lampinen, Ville Niutanen, Pekka Sankilampi, Eveliina Sirkeinen
ÄÄNI- JA VALOTEKNIIKKA Mikko Kokki

http://www.jkl.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/runollista

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Onnea esitykseen, hyviä fiiliksiä ja yleisömenestystä