13.11.09

Tuottaja taistelee taalat taskuun

Jarkko Martikaista lainatakseni:

"on taiteilijan teillä niin monta neuvojaa;/ on hyvät neuvot heillä, ne hyvää tarkoittaa/ ja tahtoo vain opastaa. kun ennen teki työnsä/ kuin tehdä täytyikin: kiristi nälkävyönsä,/ rypi, räytyikin, se viehätti jotenkin"

Debytoin nyt siis Teatterikoneen blogikirjoittajana. Olen tuottaja Piia. Lähdin Teatterikoneen taiteilijoiden matkaan elokuussa, empimättä ja alan aatosta uhkuen. Tuottajan rooli lienee tässä teatterissa tunnustettu aikaisempien tuottajien hyvän työn myötä. Jaan tuottajan työn Villen kanssa ja hyvä niin. Näen tuottajan työni päätavoitteeksi sen, että työtä tekevät saisivat kohtuullisen korvauksen työstään. Vaikka nälkätaiteilijuudessa on oma romantiikkansa, neuvokkuus dollareiden taskuun saattamiseksi lienee paikallaan. Tässä hyvä muistutus itsellenikin :)

Olen 28-vuotias kulttuurituottaja AMK. Tein muutaman vuoden hommia ekologisen kaupan alalla koulutukseni jälkeen, sitten veri ja muut sattumukset vetivät oman alan ja Teatterikoneen pariin. Olen filosofinen luonne, tykkään eläimistä ja musiikista. Innostun laulamisesta ja laululyriikasta. Parivaljakko Annu&Aaro oli minulle tuttu ennestään teknikko-mieheni kautta ja Teatterikoneen taide on vakuuttanut minut vuosien varrella.

Mitä tein tänään? Tänään selvitin yhteistyökuvioita ensi kesän Ronjaa varten ja kutsuin Toivo Elvis Tähteä katsomaan joukon sidosryhmäläisiä. Tein myös asiakaskyselylomakkeen (ex-tuottaja-Matin lomakkeen pohjalta) ja olen ylpeä siihen keksimästäni otsikosta: "Pääsikö Teatterikoneen kärpänen puraisemaan? Anna kärpäselle lisää pureskeltavaa!" Kyllä sitä ihminen voi yksinkertaisista asioista tulla iloiseksi. Noh, työnsarkaa riittää, joudun ajoittain taistelemaan sisälläni elävän laiska-leevin kanssa.

Toivo Elvis Tähden esityksiä on enää kolme jäljellä Nikolainsalissa Jyväskylässä, tulkaa siis, kynnelle kykenevät, sitä vielä katsomaan!

Terveisin,
Piia

1 kommentti:

Annu kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä lause tuo kehittelemästi! Ihana kun olet messissä :D