16.4.13

Tuottajan työpäivä 

 

 

”- mitä tuottaja tekee työkseen? tunnetko yhtään tuottajaa? onko heillä hyvä palkka?
- tuottaa leffoja tai musaa. tai niin minä ainakin luulen.
- Niin, mutta mitä se tuottaminen tarkoittaa? ”

 

On välillä vaikea vastata siihen, mitä teen työkseni. Jos vastaan, että olen tuottaja ja teen tuotannollisia töitä, harvat ymmärtävät mitä se pitää sisällään. Jokainen päivä on niin erilainen, joten minäpä kerron teille työpäivästäni.

Tiistai 16.4.2013

Klo 9
Saavuin töihin ja ensimmäisenä hurautan pyörälläni postilaatikolle. Laskujahan siellä taas oli, ja vaikka mieleni tekisi heittää laskut kuralätäkköön, kannan ne kiltisti sisälle. Laitan kahvit pörisemään ja avaan tietokoneen.

klo 9.15
Luen sähköpostit, tänään se kävi nopeasti ja mitään ihmeellistä yön aikana ei ollut tapahtunut.
Vastaan viesteihin ja käyn läpi tämän päivän agendan.   

klo 9.30
Avaan postissa tulleet kirjeet, tästä alkaakin taas armoton budjettien vääntö menoista ja tuloista. Käyn läpi kevään esitykset, joista tällä hetkellä koostuu toimintamme tulot.  Rahoituksen hankkiminen taitelijoille ja itselle on työn haastavampia puolia, joten tämän asian tiimoilla pyörii useimmiten työpäiväni.

klo 12
Lähden graafikkomme Rikun kanssa ottamaan uutta markkinointikuvaa. Ensi viikolle Teatterikone tekee ”koirankakkatempauksen” ja muistuttaa ihmisiä keräämään koirankakkansa nätisti pois. Minä saan kunnian toimina mallina! (ja ei, en esitä koirankakkaa)
Yritän sulavasti heilua kameran edessä ja näyttää vastaantuleville autoille siltä, että tämä on minulle luontevaa ja päivittäistä puuhaa. Todellisuudessa heilun kuin heinämies ja heittelen järjettömiä ideoita Rikulle. No hauskaa oli ja saimme nauttia ihanasta keväisestä auringosta, samalla kuin teeskentelen astuvani koirankakkaan.

klo 13
Saavumme takaisin toimistolle. Keitän meille puuroa, joka höystetään äitmuorin tekemällä omenamäskillä. Lounastaessa käymme samalla kuvat läpi ja ehkä hivenen parannamme maailmaa.
  
klo 13.30
Työt jatkuvat. Teemme yhdessä Rikun kanssa ohjelmistotiedotetta. Luovavaihe jäi kevätauringon kanssa ulos, joten muutaman ärräpäiden ympäröimänä homma etenee hitaasti. Jotta tilanne ei ole liian vakava, ilmoille heitetään muutamia itsekeksittyjä laulunsäkeitä. Homma saadaan hoidettua ja tiedot eteenpäin.
Samalla selvitän toimiston nettiyhteyttä vuokraisännän kanssa. Mokkuloiden kanssa työskentely kun tunnetusti saa kivankin työpäivän tuntumaan välillä talvisodalta. Tämäkin asia saadaan eteenpäin ja jatkossa meillä on pikajunaakin nopeampi nettiyhteys.

Klo 15.45
Alan siivoamaan päivän aikana saamaani paperikasoja pois toimistonlattialta ja tiskaan astiat. Tämä päivä on ohi, se oli rauhallinen päivä tuottajalle. Huomenna taas uudestaan ja jännittävintä tässä on se, että en varmaksi osaa sanoa millainen työpäivä siitä tulee. Huomenna sen näkee. - Laura, Tuottaja  
Ei kommentteja: