5.4.13

Olen koulutettu

Teatterikone on mukana TEKIJÄ-hankkeessa, joka kehittää teattereiden kiertuejärjestelmää Suomessa.  TEKIJÄ järjestää lisäksi kouluksia mukana oleville tahoille ja nyt koulutus oli Jyväskylässä kaupunginteatterin tiloissa. Koulutuksen aihe oli viestintäsuunnitelman rakentaminen ja mediasuhteet. Eli mietittiin kuvallista viestintää ja miten somessa ollaan inessä.

Kaksi päivää pohdintaa ja pää on täynnä kuin ilmapallo, se varmaan räjähtäisi ja tyhjenisi jos sitä tökkäisi jollain terävällä. Ensimmäinen ajatus koulutuksen päättyessä oli: "Me ei tehdä tarpeeksi! Kaikkeen pitäisi panostaa enemmän ja tähän ja tuohon ja sen ainakin voisi tehdä paremmin! Voi ei, kukaan ei tykkää meistä edes facebookissa!" Hetken päästä ajatus onneksi jo oli: "Hyvä, nyt tiedämme mihin suuntaan lähteä kulkemaan."

Eilen aiheena oli kuvallinen viestintä ja yö olikin sitten yhtä tykitystä ja Teatterikoneen kuvallisen brändin mietintää. Ensin valokuvaaja Harri Hinkka näytti Tampereen teatterille ottamiaan kuvia ja sen jälkeen perehdyimme median erilaisiin tapoihin esittää kuvia. Kävimme ryhmissä läpi toistemme esitteitä ja annoimme palautetta. Meidän pöydässä istui Kuopion kaupunginteatterin ihania naisia, jotka antoivat meille hyvinkin positiivista palautetta esitteistämme. Halusimme vielä toisenkin mielipiteen ja pyysimme konsultaatiota valokuvaava Laura Vuomalta. Laura antoi meille kehittävää palautetta. Hänen mielestään logomme viestii pienestä ja radikaalista ryhmästä, mutta muuten ilmeemme on periteinen. Lisäksi Laura kehui Rikun kuvia todella hyviksi. Oli virkistävää kuullä jonkun meitä tuntemattoman ihmisen mielipide ja peilata omia ajatuksiaan siihen. Se alkoi heti tuottaa visioita siitä miltä me haluaisimme näyttää jatkossa!

Tänään käytiin somen kimppuun. Meitä oli kouluttamassa ihanan rempseä Hanna Takala Zentosta. Vaikka luulee jotain tietävänsä tästä sosiaalisesta mediasta, tuli olo, ettei tiedä vielä mitään tai voisi tietää hurjasti enemmän. Parhaiten Hannan neuvoista jäi mieleen, että kannattaa olla kiero kuin korkkiruuvi ja käyttää kaikkea hyödykseen!

Ehkä tähän on hyvä päättää, jättää aivot viikonlopuksi prosessoimaan koulutuksen satoa ja lähteä käyttämään hyväksi tuota ulkona paistavaa aurinkoa!


Ei kommentteja: