7.11.13

Parisuhde minuutissa

Meillä on tällä hetkellä esityskausi käynnissä Jalat alta - pariterapiaa nimisestä näytelmästä. Esitys kertoo erilaisista parisuhteista ja pohtii sitä miksi ihmiset eroavat.

Jokainen näyttelijä kirjoitti ja ohjasi näytelmään osioita, jotka nivottiin yhteen ja nivomisvaiheessa vielä kirjoitettiin vähän lisää kollektiivisesti. Tekovaiheessa pelotti, että tuleeko tästä tolkullista katsottavaa vai mennäänkö kunnolla metsään. Ja niinhän se on aina, ei sitä tiedä ennen kuin yleisö on nähnyt esityksen ja heidän reaktioistaan voi päätellä miten kävi.

Meille on kävi todella hyvin ja esitys on saanut katsojilta ylistävää palautetta. Olemme kyllä tätäkin tehdessä laittaneet itsemme likoon ja antaneet sen mitä annettavissa on. Sen vuoksi se kritiikkikin kai pelottaa. "Jos minusta ei tykätäkään."

Tähän esitykseen liittyy erityisen jännittävä hetki. Jokainen meistä neljästä näyttelijästä kertoo minuutin ajan omasta parisuhteestaan yleisölle. Muutamat ensimmäiset minuuttipuheet olivat valmiiksi mietittyjä ja ne toistuivat hyvin samanlaisina. Sen jälkeen ainakin minulle tuli olo, että haluan haastaa itseni puhumaan juuri niistä jutuista, jotka sillä hetkellä ovat mielessä. Kun on tilaisuus avautua, niin se tekee mieli käyttää! Jännittäväksi jutun tekee se, että kun ei ole ennalta suunnitellut mitä puhuu, suusta saattaa tulla ulos mitä vaan. Toivottavasti en tässä avautumisvimmassani mene liian henkilökohtaisiin asioihin, että parisuhteeni on kasassa vielä tuon minuutinkin jälkeen.

Tapio_Maria_onni_web


Hyvää talven odotusta ja ihania hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa!

Ei kommentteja: