22.11.13

Muina hahmoina.

Moi!

Puran tuntojani blogiin. Istuskelen Haapaniemeläisessä kerrostalokolmiossa ja jännitän kuin arvonsa tunteva taiteilija ainakin.

Olen n. tunnin päästä menossa olinpaikaltani kilometrin luoteeseen, Savutuvan apajalle. Tänään on Teatterikoneen ja Savutuvan apajan yhteistyön ensi-ilta. Itse esiinnyn paikan päällä osana Savutuvan apajan possujuhlaa, johon on tänään kerääntymässä kunnioitettava n. 170 hlö:n ryhmä.

Hahmoni on paikallinen torppari. Toimin illan aikana eräänlaisena juontajana ja ihmisten viihdyttäjänä, sekä tunnelman ylläpitäjänä, osana paikan porukkaa. Saapa talonväki keskittyä siihen olennaisimpaan, eli syömä- ja juomapuolen järjestelyihin. Tätä yhteistyötä on kehitelty jo hyvän aikaa. On käyty Annun kanssa syömässä Apajan possua, testimielessä ja hyvää oli. Paperit on täynnä luonnosteluja ja valmiimpiakin ideoita ja nyt yht´äkkiä onkin ensi-illan aika. JÄNNITTÄÄ!

Aion täräyttää paikalle ja jättää Aapo Orasen portille odottelemaan. Savutuvan apajan tunnelmallisella piha-alueella ja rakennuksissa on tänään nähtävissä vain ja ainoastaan Sulo-Onni niminen kaveri. Vetelen muina hahmoina pitkin maita ja mantuja ja nautiskelen tilanteesta. Illan "esitys" perustuu pitkälti improvisaatioon. Toki jutulle on käsikirjoitettu muoto ja tietyt asiat siellä aina on mukana, mutta kahdessa salissa kinkeröivä 170 ihmisen joukko asettaa keikalle omat haasteensa. Mutta eipä mitään, minä otan ja viihdytän ne kaikki pikkujoulutunnelmaan.

Meikäläistä on työelämässä siunattu monipuolisilla töillä. Kävin taas ammatillisesti vieraissakin ja esitin perinteistä puheteatteria etelä-suomessa. Sieltä palasin jo hitiksi muodostuneen Jalat alta! - esityksen pariin rakkaiden kollegojeni kanssa ja nyt olisi tarjolla hahmokeikka kitaroineen päivineen. Tylsää hetkeä ei ole. Koulutukset, esitykset, laulukoneet, lastenmusa ja kaikki muut. Teatteriahan se on kaikki ja mikäs tätä on tehdessä, kun me tämä osataan.

Lällällää :)

Wish me luck!

-Aapo

Ei kommentteja: