15.11.13

Teatterikäsityöläinen muistelee

Tuli ihan sellainen käsityöläisfiilis.

Teatterikäsityöläinen.

Keski-Suomen sydänlapset- ja aikuiset tilasi nukkesairaalan yhteyteen esityksen Päivän Lehti. Nukkesairaalassa hoidon kohteena ovatkin vaihteeksi nuket ja nallet, joten lapset pääsevät tekemään erilaisia juttuja ja kisailemaan mm. pyörätuolirallissa. Tapahtuman päätteeksi Toimittaja Vuotila toimittaa vielä Päivän Lehden.

Naksuttelin reikiä sanomalehteen sydänleikkurilla, siis leikkurilla joka jättää sydämen muotoisen reiän ja tekee täten myös pieniä sydämiä. Sitten tajusin, että entinen paperimekko on kiertueella repeytynyt ja ryvettynyt, joten askartelin uuden. Design on paljon ilmavampi kuin entisessä uuden reikäpaperin ansiosta.


Itse lehti piti ajanmukaistaa sisällöltään ja tietenkin tulostaa, leikata ja taittaa, eli taitella.Paperitöiden jälkeen heräsi vielä into sisustaa esityksessä käyttämääni laatikkoa. Viritin kattoon lampun joka vaihtaa väriään. Kyllä nyt kelpaa.

Siellä minä sitten illalla istuin laatikossa ja fiilistelin kun valo vaihtui.
Hauskaa on askarrella. Tämän jutun yhteydessä sitä tuli joskus tehtyä paljonkin ja se onkin muotoutunut osaksi esitykseen valmistautumista. Jokainen lehti jonka jaan on käsin taiteltu. Pieni asia. Niistä koostuu kokonaisuuksia.

Eilen kokoonnuin työryhmän kanssa (siis yksin) ja tein kaksi läpimenoa kävellen ja muistellen. Ruokatunnilla muistelin vielä alkuperäistä harjoituskautta ja ai, että kun ´meillä´ oli hauskaa!
Tänään kävin siivoamassa lavan jolla esitys huomenna on ja tutustumassa muutenkin tilaan.
Ja huomenna Toimittaja pääsee pitkästä aikaa hommiin :)

Toimittajista puheen ollen, pääsin yhden toisen keikan yhteydessä vetämään paneelikeskustelua, johon otti osaa toimittaja Outi Parikka ja oli hieno nähdä miten kokenut toimittaja osaa vastata melko vähäpätöiseen kysymykseen monipuolisesti ja osuvasti.

Voikohan näyttelijä olla yhtä hyvä katsojana kuin toimittaja haastateltavana?

AAro
 

Ei kommentteja: