11.12.09

Epäluonnollinen henkilö

Tarkkana saa olla näyttelijäkin kun toimii yrittäjänä. Työsuhteessa on tekijällä joitain oikeuksia, jotka yrittäjä saa itselleen vain jos osaa pitää asioistaan huolta. Kantapään kautta kai se on pakko oppia, mutta suosittelen silti kaikille: tehkää sopimukset huolella!
Olen itsekin lukenut ja kuullut lauseen useasti, mutta mutta... Kun on sopimusta tekemässä niin olettaa kaiken olevan kunnossa kun tekee sopimusta vakiintuneen toimijan kanssa.
Itselläni jäi sopimukseen kirjaamatta kohta, jossa sovittaisiin korvauksesta mikäli työ meidän firmaan liittymättömistä syistä peruuntuu viime hetkellä tai missä vaiheessa vaan. Firmamme henkilöresursseja oli sidottu produktioon sovituiksi esitysajoiksi.
Mikäli näyttelijä olisi luonnollisena henkilönä vierailijan asemassa jossain teatterissa hän olisi työehtosopimuksen perusteella oikeutettu korvaukseen varatusta työajasta, mikäli peruutus tapahtuu tietyn ajan sisällä. Minäpä en olekaan luonnollinen henkilö ;)

Kiitos tästä. Tulevia sopimuksia tehdessä pyrin antamaan asialle aikaa ja tarkastamaan/tarkistuttamaan sopimusehdotukset huolella.

1 kommentti:

Koistinen kirjoitti...

Voi ei! Oisit kattonut mallia Teatterikoneen pohjista, siellä on varmaan edelleen nuo peruuntumispykälät. Ainut kerta kun miun tuottajauralla olen sitä tarvinnut oli Teatterikoneessa silloin joskus...