16.12.09

Keikalla Helsingissä osa II

Helsingissäkin on hetkittäin koskematonta luontoa. Itä-Pasilaa peittävässä kevyessä lumikäädyssä oli jälkiä. Yleisradion imperiumin vierelle ollaan rakentamassa uusia kerrostaloja, joita kuuleman mukaan kaupataan niinkin ylevillä myyntilauseilla kuin: Bongaa julkkiksia parvekkeeltasi! Uuden talon parvekkeet kun antavat Ylen ikkunoita kohti.

Ylen seinässä oleva reikä paljastui lumipeitteen ansiosta Korkeasaaren leijonienkin rakastaman city-kanin kotikoloksi. Pienen pienet jänön jäljet viuhuvat ristiin rastiin hangella. Sieltä saisi fretti tai leo paistin poikineen.

Kuunnelmastudio K2:ssa on niin sanottu simpukka. Ykkösessä on kuulemma isompi. Kyseessä on mutkan tekevä pehmustettu huone. Kaiuton tila. Täysin hiljainen, olettaen, ettei kukaan studiossa päästä ääniä. Itse unelmoin fakiirimaton levittämisestä simpukkaan. Siellä lepääminen olisi toista kuin Vaasankadulla. Toisille tila saattaa aiheuttaa ahtaan paikan kammoa ja tukahtumisen tunnetta, mutta minä voisin vaikka rakennuttaa simpukan kotiini.
Ja studion.
Ja tehdä kuunnelmia lopun ikäni.
Ja nauhat julkaistaisiin vasta kuolemani jälkeen.
Ja ne paljastaisivat kaiken...?

Ei kommentteja: