7.12.09

Jotain on auennut

Laulukone ehti tehdä viikonloppuna toisenkin keikan, pienimmällä mahdollisella kokoonpanolla tosin. Yhdellä hengellä. Se on onneksi mukautuvainen kone. Tämän keikan jälkeen voin sanoa esiintyväni tästä lähtien kaikilla musakeikoilla mikrofonin kanssa -helpottaa kummasti kuuluvuutta. Olen lauleskellut siellä sun täällä ilman äänentoistoa ja koulinut ääntäni siihen suuntaan, että saan sen kuulumaan joka suuntaan, mutta nyt kun pääsi musiikillisena mausteena käyttämään hengityksen ääntä ja huuliploppeja uskon astuneeni tielle, jota on käytävä, kunnes vastaan tulee uusi tie.

Toivo Elvis käväisi Petäjävedellä. Miilu-sali oli niin täynnä, että rehtori muisteli nähneensä vastaavaa viimeeksi tilan avajaisissa 2005. Täynnä oli sali kun siellä järjestettiin lasten iltakoulu yhdistettynä vanhempainiltaan. Ohjelmassa oli siis Teatterikoneen Toivo Elvis Tähti, sekä väliajan jälkeinen keskustelutilaisuus, jossa jokainen pääsi miettimään omaa suhdettaan Annun kehittämiin väittämiin, sekä ratkomaan yhdessä erilaisia ongelmatilanteita, joista oman huoneen siivoaminen tuntui herättävän eniten keskustelua alakoululaisissa ja heidän vanhemmissaan. Opettaja-lehden toimittaja oli tekemässä lehtijuttua tästä hienosta, innovatiivisesta vanhempainillasta. Teatteria voi käyttää monenlaiseen.

EDIT 27.1.2010: Opettaja-lehden artikkeli julkaistiin numerossa 3/2010 ja on luettavissa sähköisenä versiona täällä.

Tiistaina 8.12. ilmestyy, ainakin toistaiseksi, viimeinen Päivän lehti. Esityskertoja sille on tuolloin kertynyt 28kpl, että jokunen päiväkoti sillä on tullut kierrettyä syksyn mittaan. Päivän lehdestä löytyy enemmän tietoa sen omasta blogista, mutta minut on hiljalleen taivutettu uskomaan, ettei joka keikalla tarvitse olla omaa blogia. Silläpä kirjoitankin kaiken tämän nyt Sanakoneeseen.

Näyttelijä vapaalla -blogi, jota oli tarkoitus pitää vuoden päivät virkavapaan selostuskanavana (hauska on muutoin ajatus kanoista, jotka kulkevat jonossa, eli kanavanasta) on nyt jäänyt päivittämättä kun sen lähtökohtainen logiikka muuttui. Vapaalla olo kun on niin mukavaa, että päätin ottaa saman tien toisenkin vuoden virkavapaata tehdäkseni näitä töitä, joita halajan. Kaikki tämä mitä on jo ensimmäisen puolen vuoden aikana virkavapaalla tehnyt on avannut ajatusmaailmaa ja mielen maisemaa niin, etten voi vielä mitenkään kuvitella palaavani kiinteään työsuhteeseen.

Olen avannut jotain mitä en halua sulkea :)

Ei kommentteja: